Upptäckare årskurs 4-5

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Aktuellt terminsprogram

Här kan du ladda ner programmet för terminen som pdf-fil: Terminsprogram Upptäckarna HT-2021.

Vill du prova på scouting?

Om du vill börja scouterna  så fyller du i formuläret Intresseanmälan/registrering för Växjö scoutkår. Om du bara vill komma och prova så kan du också använda formuläret, det gör det enkelt för oss att kommunicera med er. Man får prova på tre gånger men sen vill vi att man betalar terminsavgiften (350 kronor).

Kontakt

Vill du komma i kontakt med ledarna skickar du enklast ett mejl till upptackarna@vaxjoscoutkar.se så kommer det till alla ledare. Eller använd kontaktuppgifterna nedan.

Ledare på avdelningen Upptäckare

Klas Böök