Upptäckare årskurs 4-5

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Aktuellt terminsprogram

Här kan du ladda ner programmet för terminen som pdf-fil: Terminsprogram Upptäckarna HT-2022. (kommer inom kort)

Vill du prova på scouting?

Just nu kan vi inte ta emot fler scouter på våra avdelningar men det går bra att ställa sig i kö om ni är intresserade. I så fall fyller ni i formuläret Intresseanmälan/registrering för Växjö scoutkår.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med ledarna skickar du enklast ett mejl till upptackare@vaxjoscoutkar.se så kommer det till alla ledare. Eller använd kontaktuppgifterna nedan.

Ledare på avdelningen Upptäckare

Klas Böök